0
TOP

Upoznaj Hvar

Inspiracija za tvoje putovanje

Otok po tvojoj mjeri

Često postavljana pitanja

Kako doći na otok Hvar

Na otok možete doći katamaranom u Jelsu i Hvar ili trajektom u Sućuraj i Stari Grad. Mogući su i avionski transferi i brza taxi usluga brodovima. Više potražite u praktičnim savjetima.

Postoje li benzinske postaje na Hvaru?

Benzinske postaje na otoku su u Vrboskoj, Jelsi i Hvaru, a maritimne postaje za brodove nalaze se u Vrboskoj i Hvaru.

Vožnja po otoku Hvaru, sve što trebaš znati

Otočke ceste su uske i vijugave. Cesta od Hvara do Poljica je nova i široka, premda zavojita. Cesta od Poljica do Sućurja je jako uska i vijugava te je potrebno pažljivo voziti. Često do plaža vode makadamski putevi, neki su dobro utabani neki nisu. Uvijek se raspitajte prije nego krenete na neku udaljenu plažu, možete li klasičnim automobilom ili skuterom doći do krajneg odredišta

Plaćanje kreditnim karticama - sve što moraš znati

Velika većina restorana prihvaća kartice, međutim neki barovi, mala obiteljska gospodarstva i mali obrtnici & trgovci primaju samo gotovinu. Taksi usluga je također većinom samo uz gotovinsko plaćanje, tako da obavezno pripremite dovoljno gotovine.

Gdje mogu promjeniti gotovinu u stranoj valuti?

Gotovinu u drugim stranim valutama možete promijeniti u EUR u bankama ili poštanskim uredima u Jelsi, Starom Gradu, i Hvaru. Službena valuta u Hrvatskoj je EUR.

Ima li na otoku bolnica ili hitni prijem?

Dom Zdravlja i Hitna medicinska pomoć nalazi se u Jelsi. Ispostava hitnog prijema nalazi se u Hvaru, medicinski timovi nalaze se u Starom Gradu te Sućurju. Hitna medicinska pomoć radi 24 sata dnevno sve dane u tjednu. Za hitne intervencije poziv je potrebno uputiti na broj 194.

FAQ_Img