0
TOP

Postani kapetan na jedan dan – istraži Paklene otoke

2 minute read
Save

Evo ideje, zašto ne bi istražili prekrasne Paklene otoke u intimi vlastitog broda?

Ispred grada Hvara proteže se skupina prekrasnih otočića, a najveći od njih – Sv. Klement skriva savršene lokacije za istraživanje. Ovdje možete naći arboretum i galeriju obitelji Meneghello, pionirske obitelji u turizmu već od davne 1906 godine. Palmižana je također dom jednog od najluksuznijih restorana i hotela na Hvaru, predivnog Zori Timeless. U blizini se nalazi nekoliko restorana, a u uvali Soline, uz naselje Vlaka potražite ostatke rimske vile. Kad ste tamo, nemojte propustiti posjet vinariji Colnago – jedinoj vinariji na Paklenim otocima.

PEXELS

Unajmite li mali brod možete se uputiti u istraživanje Paklenih otoka i izbjeći turističke gužve. Male brodove snage do 5HP možete voziti sami, nije potrebna vozačka dozvola, samo kratko upoznavanje s komandama i privezivanjem. Mi smo ih naučili voziti u prosjeku s deset godina starosti, stvarno su jednostavni. Nakon što istražite Sv. Klement – naprimjer plaža Perna, uputite se na povratku kroz Mlini i Ždrilca na Marinkovcu.

Pripazite da ne idete predaleko nizvodno, jer more postaje prilično valovito i teško za povratak u kasno poslijepodne. Najbolje rute će vam svakako objasniti u agencijama za najam, preostaje vam jedino da uživate. Čekam fotke!

 

Inspiracija za tvoje putovanje