0
TOP

Prošlost zauvijek sačuvana u prostoru: Odisejeva spilja

Istaknuta ljepota otoka Hvara očituje se u njegovim skrivenim draguljima, a jedno od takvih mjesta je Humac, malo ekoetno selo smješteno na zapadnom dijelu otoka. Humac je očaravajući primjer mirnog ruralnog naselja s tradicionalnom arhitekturom, okružen prekrasnom prirodom. No, jedna od najuzbudljivijih atrakcija koje treba posjetiti u blizini Humca je Grapčeva špilja. Mjesto u kojem se Odisej borio s Kiklopom i gdje je pronađena najstarija slika lađe u Europi. Tru story, bro.

island-hvar-humac
FEID:MARKOCAR // Humac Abandoned Village

Ova spektakularna špilja nalazi se na brdu nedaleko od sela, s kojeg se pruža veličanstven pogled na Šćedro, Korčulu i Vis, a za bistrih zimskih dana na obzorju se može vidjeti i najviši vrh Italije. Grapčeva špilja jedna je od najstarijih arheoloških nalazišta hvarske kulture i civilizacije.

HVAR-CAVE
VRJANJIC // GRAPCEVA CAVE

Nakon što posjetite Grapčevu špilju, trebalo bi odmoriti i nešto prizalogajiti jer nalazite se gotovo na sredini otoka. Savršeno mjesto za to je uživanje u lokalnoj gastronomiji konobe Humac. Također, možete se uputiti natrag kroz Zastražišće i zastati u OPG-u Grgo Lučić, gdje možete istražiti zanimljivi svijet izvornih otočnih proizvoda poput sapuna i ulja eterične lavande, smilja i drugih biljaka s otoka Hvara.

island-hvar-humac
FEID:MARKOCAR // Humac Abandoned Village

Inspiracija za tvoje putovanje