0
TOP

Pakleni otoci predstavljaju hipnotizirajuće lijep arhipelag ispred grada Hvara

Ova razigrana nizina zelenih otoka uronjena u kristalno čisto azurno more, mjesto je kojeg je teško ponoviti. Pitomi otočići puni su mirisnog ružmarina i ostalog aromatičnog bilja, koje je najljepše vidjeti u šarenilu arboretuma obitelji Meneghello – svakako mjesto koje moraš obići. Najveći među njima Sv. Klement i susjedni Marinkovac zajedno broje nekoliko vrhunskih beach barova, ACI marinu, te mnoštvom malenih, skrivenih plaža, terasa od osunčanog kamena i predivnih pustih laguna.  U Hvaru se naziv otoka izgovara Paklȅni otȍci, ili Škoji. Ja ih zovem – nemoš prestat’ buljit’.

Colors are smiles of nature

opis Paklenih otoka , kad bi bilo citat

PAKLINSKI-ISLANDS-HVAR
J.KUZMICIC // Paklinski Islands Hvar

Ovdje možete provesti dan daleko od pretrpanih plaža, uroniti u sunčanu tišinu skrivenih uvala i plivati u bistrom moru. Plaže koje vrijedi posjetiti ako ste prvi put su Mlini, Palmižana i Ždrilca.

Doći na Hvar, a ne posjetiti Carpe Diem Beach u uvali Stipanska bila bi pravi propust, zato svakako odvojite jedan dan za uživanje u kupanju i nevjerojatnoj atmosferi koja ovdje vlada. Postoji još odličnih opcija za beach bar hopping po Hvaru, ali svakako obiđite Paklene otoke. Preporuke za ručak ovdje je teško definirati, jer zaista ima nebrojeno puno superkvalitetnih restorana, ali naš izbor su već legendarni Antonio Patak i Meneghello, zatim restorani The Fisherman House i Laganini. Ovdje ne možete pogriješiti. Nije na odmet posjetiti i vinariju Colago, jedinu vinariju na Paklenim otocima.

carpe-diem
CARPE DIEM BEACH // Atmosphere

Inspiracija za tvoje putovanje