0
TOP

Avanturu je najbolje započeti tamo gdje je sve započelo

U gradu Hvaru, šetnjom starom jezgrom grada Hvara i famoznom promenadom. Osobno kad stignem u Hvar, što je prilično često tijekom ljetnih mjeseci, uvijek ostavim vrijeme za proćirit’ malo po trgu. Sjednem na kamene klupe od Arsenala, jer uvijek daju malo hlada i gledam ljude. Ima neki naziv za to, people watching ili kako već.

hvar-cathedral-summer

Trg kojeg ne možeš preskočiti

Trg Sv. Stjepana sa svojih 250m2 najveći je starodalmatinski trg, koji ljeti buja rijekama ljudi. Idealno vrijeme za obići trg i napraviti nezaboravne fotke ispred prekrasne istoimene katedrale s famoznim zvonikom je tijekom sunčanog zlatnog sata – garantiram odlične fotke, ali i puno ljudi. Ovdje se nalazi i Arsenal, nekadašnje spremište za brodove i prvo pučko kazalište i jedinstvena Loggia koju možete obići. U Arsenalu se često odvijaju izložbe, koje vrijedi obići ako imate vremena.

Kuda, kako i što

Ako ste stigli gladni, predlažem Adriana Spa hotel, ocijenjen visokom peticom za doručak,  s predivnim pogledom na grad Hvar. Genijalna opcija za brunch je restoran Fig, potvrdilo više mojih poprilično zahtjevnih prijatelja. Za jutarnju kavu možete zaviriti u Kava 47, ovo potvrđjujem ja. Za fine dining izdvajam restoran Passarola, označila moja sestra, isto zahtjevan lik. Ja bih birala Paradise Garden ili Mediteraneo jer su slatki, čisto da imate par opcija. Ako ćete slatko, Sweet Pastry Shop je provjeren. Ne ulazim unutra jer se ne mogu kontrolirati, ali je yummy. Zatim skočite do šarene galerije Šoša, jer zašto ne.

Inspiracija za tvoje putovanje